Použité suroviny receptu Zelený chřest v kedlubnách:
4 mladé větší kedlubny
| 400 g zeleného chřestu
| 70 g másla
| 2 stroužky česneku
| 120 g jarní cibule
| 80 ml smetany
| 100 g baby mrkviček
| 160 g sušených hub shikate
| 5 lžic oleje
| 2 dl vývaru
| petrželka
| pepř a sůl
| muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Zelený chřest v kedlubnách:
Z oloupaných kedluben seřízneme horní část jako pokličku. Kedlubny vydlabeme, ve vařící slané vodě je oblanšírujeme a ponoříme do ledové vody. Polovinu másla rozehřejeme, přidáme nakrájený česnek a spodní části cibulek. Vnitřky kedluben nakrájíme na kostičky a dusíme 10 minut zalité smetanou. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Houby očistíme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme je na oleji a polovinu přidáme ke kedlubnové směsi. Tou naplníme vydlabané kedlubny. Přidáme mrkvičky a horní část cibulek. Na zbytku másla a oleje pečeme v troubě při 150 stupních Celsia asi 25 minut. Potom přiklopíme na kedlubny vršky. Ke směsi přidáme povařený chřest, zbytek hub a zapečeme.
Fotky receptu Zelený chřest v kedlubnách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!