Vložil: | Martinose |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelí dušené po maďarském způsobu:
600 g hlávkového zelí
| 1 cibule
| 5 zelených paprik
| 8 rajčat
| 4 lžíce bílého vína
| 150 g slaniny
| sůl, pepř, trochu česneku
Postup přípravy receptu Zelí dušené po maďarském způsobu:
Zelí nakrájíme na jemné nudličky. Přidáme sůl, pepř, kmín, trochu česneku nebo drobně pokrájenou cibuli a dobře promícháme a promačkáme. Papriky nakrájíme na nudle, rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Ohnivzdornou misku vyložíme tenkými plátky slaniny a poklademe polovinou zelí, pak vrstvu paprik, rajčat a navrh druhou polovinu zelí. Do 1/4 l vody přidáme bílé víno, vlijeme na zelí, navrch opět položíme plátky slaniny a dáme do horké trouby péci asi na 1 hodinu.
Fotky receptu Zelí dušené po maďarském způsobu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!