700 g hlávkového zelí
| 1 cibule
| dle potřeby: olej
| 2 lžíce celozrnné pšeničné mouky
| dle chuti: mletý kmín
| 200 g kysané smetany
| dle chuti: Solčanka
Postup přípravy receptu Zelí na smetaně:
Zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky, zalijeme ho vodou, přidáme Solčanku a trošku mletého kmínu a uvaříme doměkka. Na pánvi si krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a přidáme ji k téměř měkkému zelí. Celozrnnou mouku rozmícháme v malém množství vody a vlijeme k zelí, celé to ještě 15 minut povaříme. Nakonec přidáme kysanou smetanu a dobře promícháme. Ještě chvilku prohřejeme. Podáváme k masu nebo jen s bramborami či bramborovým knedlíkem.
Fotky receptu Zelí na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!