Postup přípravy receptu Zelné listy plněné houbami a parmezánem:
Rozehřejeme olivový olej s máslem (půl na půl) a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a taktéž ho orestujeme. Vsypeme propranou rýži a za neustálého míchání ji lehce ze všech stran asi minutu osmažíme, až zesklovatí. Přilijeme vermut nebo víno a tekutinu necháme odpařit. Stále mícháme. Poté zalijeme sběračkou horkého vývaru.
Ztlumíme teplotu a přidáme nakrájené houby (klidně mražené, jen lehce povolené), kmín a lehce osolíme. Jakmile se vývar vyvaří, přidáme další sběračku. Takto postupujeme až do chvíle, kdy je rýže měkká.
Do hotového rizota vmícháme strouhaný parmezán, dochutíme citronovou šťávou a pepřem, případně přidáme sůl a lžičku másla.
Zelné listy spaříme a naplníme je rizotem.
Naplněné listy dáme do kastrolu, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové závitky vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme konzervu drcených rajčat, prohřejeme, vlijeme hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě, dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem a provaříme.
Na talíři přelijeme zelné závitky rajčatovou omáčkou. Můžeme ji rozmixovat ponorným mixérem, případně přidat lžíci zakysané smetany nebo lístky čerstvé bazalky.