Postup přípravy receptu Zelné závitky se sojovým masem:
Hlávku zelí z povrchu očistíme, špičatým nožem vykrojíme košťál a dáme ho na sedm minut povařit do slané vody. Vyjmeme a necháme chládnout. Do hrnce dáme vařit asi jedenapůl litru vody s půldeci sojové omáčky a kostkou Knorr Zeleninového bujónu. Pokud je sojová omáčka málo slaná, dosolíme vodu tak, aby byla hodně slaná. Do vařící vody vsypeme sojový granulát a deset minut povaříme. Potom vodu scedíme a granulát mírným tlakem "vyždímáme" a necháme chvilku prochladnout. Ze zelí odloupneme (odrolujeme) osm největších listů (samozřejmně , že jich můžeme odloupnout tolik, kolik jde). Zbytek zelí nadrobno pokrájíme. Na oleji zpěníme jednu větší nadrobno nakrájenou cibuklu, přidáme mouku a osmahneme zásmažku "dozlatova". Potom přidáme pokrájené zelí, zalijeme troškou vody a produsíme, až se hmota začne připékat ke dnu. Opět přilijeme trošku vody a rozvaříme připečenou vrstvičku a hned přidáme sojový granulát. Dokořeníme solí, kmínem, pepřem a paprikou a za stálého míchání vypracujeme jakési těsto. Z listů skrojíme středové žebro, aby nebylo příliš tlusté a list po listu plníme připravenou náplní a pečlivě balíme do podlouhlých balíčků, které ukládáme těsně vedle sebe do pekáčku, do kterého jsme dali nadrobno pokrájenou cibilku a do plátýnka zavázané divoké koření. Zaplněný pekáček posolíme, zakryjeme, dáme na půl hod až 40 minut do trouby péct. Když jsou závitky upečené, vyjmeme je na mísu a z výpeku vyjmeme plátýnko s kořením a přidáme rajský protlak, trošku mouky rozmíchané ve vodě, druhou kostku Knorr Zeleninováého bujónu, podle chuti trošku cukru a provaříme do chuti sladší rajské omáčky. Omáčkou přeléváme závitky a podáváme s nokem, rýží nebo knedlíkem.