500 g kysaného zelí
| 300 g polohrubé mouky
| 1/2 balíčku kypřícího prášku
| 200 ml acidofilního mléka
| 80 g rostliného tuku
| tuk na vymazání plechu
| mouka na vysypání plechu
| sůl
Postup přípravy receptu Zelník na plechu:
Zelí pokrájejte nadrobno a na válu ho smíchejte s moukou, kypřícím práškem a trochou soli. Přidejte 100 ml acidofilního mléka a tuk na pečení. Vypracujte těsto, do kterého podle potřeby přidejte acidofilní mléko. Je-li těsto příliš řídké, přidejte mouku. Pracovní desku posypejte moukou a vyválejte z něj plát silný asi 1 cm. Těsto přendejte na vymazaný a vysypaný plech. Vidličkou propíchejte a vyznačte rýhy. Pečte ve vyhřáté troubě.
Fotky receptu Zelník na plechu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!