1 lžička soli
| 130 g libovější uzené slaniny
| 1 malá cibule
| 1 stroužek česneku
| 135 ml vody
| 1 lžička instantního vývaru v prášku
| 2 lžičky kmínu, nebo podle chuti
| 1 lžička pikantní hořčice
| 4 lžíce vinného octa
| 4 lžíce oleje
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Zelný salát mix:
Očistíme zelí a rozkrojíme ho na 1/4. Nakrájíme zelí na velice tenké proužky a vložíme ho do mísy. Přidáme sůl, pepř a necháme odpočinout. Nakrájíme cibuli a česnek na drobno. Nakrájíme slaninu na kostičky. Rozehřejeme pánev na středním ohni a osmažíme na ni slaninu. Sem tam zamícháme. Slanina nemá být hnědá. Přidáme cibuli a česnek a osmažíme je do měkka. Přidáme vodu a přivedeme ji do varu. Přidáme vývar. Sundáme s ohně a vmícháme kmín, hořčici, ocet a olej.
Nalít zálivku na zelí v míse a nechat vše odpočinout po 3 hodiny při pokojové teplotě. Posypat zelí petrželkou.