Použité suroviny receptu Zelný salát s jablky a vínem:
500 g syrového červeného zelí
| 200 g vinných hroznů
| 1 jablko
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce balzamikového octa
| 100 ml studené vody
| 5 tablet Diachromu
| 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu Zelný salát s jablky a vínem:
Červené zelí omyjeme, zbavíme košťálu a nakrouháme na jemné nudličky. Spaříme vroucí vodou a necháme vychladnout.
Zatím si připravíme zálivku. V octu rozpustíme tablety, přidáme olej, sůl a 100 ml studené vody. Vše zamícháme.
Kuličky vína rozpůlíme, oloupané jablko nastrouháme na hrubším struhadle a vše přidáme k vychladlému zelí. Zalijeme zálivkou, promícháme a necháme vychladit.
Fotky receptu Zelný salát s jablky a vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!