Postup přípravy receptu Zelný salát s mrkví, jablky a olivovým olejem:
Hlávku zelí pečlivě očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Zbytek jemně nakrouháme nebo nakrájíme nožem na přibližně stejné nudličky. Očištěnou mrkev dobře opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na drobné nudličky a přidáme k zelí. Nakrájené zelí s mrkví rychle spaříme horkou vodou. Přendáme do misky, osolíme, osladíme a okyselíme podle vlastní chuti. Nakonec přidáme asi dvě lžíce oleje a všechno ještě důkladně promícháme. Jablka dobře omyjeme. Můžeme je buď oloupat, vykrojit jádřinec a nastrouhat na hrubém struhadle, nebo nechat se slupkou a nakrájet je nožem na menší dílky. Připravená jablka přidáme do salátu a vše dohromady znovu promícháme.