Použité suroviny receptu Zelný smetanový salát s křenem:
600 g bílého hlávkového zelí
| 1 cibule malá
| 150 ml šlehačky
| 80 g čerstvého křenu
| 3 lžíce bílého jogurtu
| sůl
Postup přípravy receptu Zelný smetanový salát s křenem:
Čerstvé zelí očistíme od zvadlých listů a nakrouháme, případně nakrájíme na jemné proužky. Osolíme a necháme asi 20 minut odležet. Potom ručně promačkáme, aby zelí postilo tekutinu a zkřehlo.
Čerstvý křen očistíme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Jogurt promícháme se smetanou.
Zelí, křen a cibuli promícháme se smetanou a jogurtem. Podle chuti přisolíme, napěchujeme do sklenice a necháme do druhého dne rozležet.
Zelný smetanový salát podáváme jako přílohu nebo samostatně s pečivem.
Fotky receptu Zelný smetanový salát s křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!