Postup přípravy receptu Zelný tunel:
Z droždí, lžíce mouky a dvou lžic vlažné vody necháme vzejít kvásek. Do zbylé mouky přidáme přidáme vejce, sůl, vykynutý kvásek, pomalu přilijeme olej a trochu vody. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Cibulku nasekáme a spolu s nakrájeným česnekem a slaninou nakrájenou na proužky zlehka orestujeme na lžíci rozpáleného oleje. Přidáme zelí, nakrájené jablko, sůl, kmín a cukr. Směs asi 10 minut podusíme a pak ji necháme vychladnout. Z vykynutého těsta vyválíme placku silnou zhruba 5 mm a posypeme ji strouhankou. Rozetřeme na ni náplň a posypeme ji šunkou nakrájenou na kostičky. Opatrně zavineme. Závin přendáme na olejem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem a solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 - 180 °C asi 30 minut. Vychladlý závin nakrájíme na plátky.