600 g hub
| 60 g másla
| 1 ks cibule
| sůl, pepř
| 2 ks vejce
| 150 g strouhaného sýra
| strouhanka
| tuk
| 8 ks žemlí
| máslo na pokropení
Postup přípravy receptu Žemle podle lesní žínky:
Z žemlí odkrojíme vršek a vydlabeme střídku. Vnitřek vydlabaných žemlí vymažeme syrovým máslem. Houby najemno rozsekáme. V kastrolu rozehřejeme máslo a v něm napěníme nadrobno nakrájenou cibuli. K ní přidáme rozsekané houby, osolíme, opepříme a doměkka udusíme. Do dušených hub zamícháme vejce a naplníme jimi vrchovatě připravené žemle. Povrch posypeme strouhankou, nastrouhaným ementálem, pokropíme rozpuštěným máslem a na pomaštěném plechu v horké troubě asi 10 až 15 minut zapečeme. Podáváme teplé.
Fotky receptu Žemle podle lesní žínky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!