Použité suroviny receptu Žemlové knedlíky s houbovým soté:
450 g veky
| 3 dl mléka
| 2 vejce
| 100 g hrubé mouky
| 2 lžíce petrželky
| dle chuti: sůl, muškátový květ
| Soté:
| 800 g hub
| 30 g másla
| 30 g hladké mouky
| 1 cibule
| 5 dl mléka
| 1 dl šlehačky
| dle chuti: mletý kmín
Postup přípravy receptu Žemlové knedlíky s houbovým soté:
Nakrájenou veku lehce navlhčíme mlékem. Ze žloutku, mouky a mléka připravíme husté těstíčko, které ochutíme solí a muškátovým květem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Navlhčenou veku zapracujeme do těstíčka a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků společně s jemně nasekanou petrželkou. Tvarujeme středně velké knedlíky, které vaříme ve vodě. Na másle opečeme jemně nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme houby a krátce podusíme. Přisypeme mouku, lehce opražíme, zalijeme mlékem a povaříme. Nakonec zjemníme smetanou. Dochutíme solí a mletým kmínem.
Fotky receptu Žemlové knedlíky s houbovým soté:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!