Použité suroviny receptu Žemlovka s lilkem a rajčaty:
5 starších rohlíků
| asi 200 ml plnotučného mléka
| 1 středně velký lilek
| 3 rajčata
| dle chuti: bylinková sůl
| dle potřeby: máslo
Postup přípravy receptu Žemlovka s lilkem a rajčaty:
Rohlíky nakrájíme na šikmé plátky a jednu vrstvu naskládáme do máslem vymazané zapékací misky. Pokapeme je mlékem, rozložíme na ně na tenčí plátky nakrájený lilek, na to plátky rajčat a každou vrstvu zeleniny lehce posypeme bylinkovou solí. Podle velikosti zapékací nádoby pokračujeme až do spotřebování surovin. Poslední vrstvu tvoří plátky rohlíků. Zbylým mlékem zalijeme celý pokrm a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 30 minut.
Fotky receptu Žemlovka s lilkem a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!