Použité suroviny receptu Žemlovka v pomalém hrnci:
1 chlebíčková veka
| 2 vejce
| 0,5 l mléka
| cukr
| 1/8 másla
| tvarohová nádivka:
| 500 g tvarohu
| cukr
| 2 vejce
| trochu pudinkového prášku
| trochu mléka dle potřeby
| jablková nádivka
| 4 jablka nastrouhat
| cukr
| skořice
Postup přípravy receptu Žemlovka v pomalém hrnci:
Smícháním ingrediencí si připravíme jednotlivé nádivky. Pomalý hrnec vymažeme máslem. Máslo rozpustíme a smícháme jej s vlažným oslazeným mlékem.
Večku nakrájíme na plátky, ty protáhneme v ochuceném mléku. Plátky vkládáme do pomalého hrnce - vytvoříme první vrstvu. Na večku rozprostřeme jablečnou nádivku.
Dáme další vrstvu ochucené večky. Navrstvíme tvarohovou nádivku. Navrch poskládáme poslední vrstvu ochucené večky.
Hrnec přiklopíme dvojitou vrstvou kuchyňské utěrky a přiklopíme. Kuchyňská utěrka zachycuje vodní páru, která se sráží na poklici a odkapávala by na žemlovku.
Fotky receptu Žemlovka v pomalém hrnci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!