Postup přípravy receptu Židovský kaviár - paštika:
Cibuli na drobno nakrájíme, zpěníme na části sádla. Přidáme kousky jater, přidáme utřený česnek, opékáme. Osolíme, opepříme. Necháme vychladnout, umeleme, přidáme rozmělněné žloutky a smícháme s roztopenou, tekutou mastí. Dáme např.. do kelímků, dózičiek. Povrch můžeme také polít tenkou vrstvou masti, nebo po vychladnutí dáme kousek kuchyňské fólie - kvůli přístupu vzduchu. Skladujeme v chladničce.
Poznámka: Židé mají zakázáno konzumovat vepřové maso - proto pečeně Drůbeží i mast. Já, jako nežidovka, zásady kašrutu dodržovat nemusím a paštiku vyrábím s vepřovým sádlem. Chutná na čerstvém chlebu, ale zvykneme si ji natírat i na lokše. Plus kyselá okurka, feferonka, kyselé zelí a skleničku vínka z malokarpatských vinic ...