Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 115 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 28 |
|
|
Použité suroviny receptu Zimní dýňový bochník:
3,5 šálku celozrnné mouky
| 3,5 šálku polohrubé mouky
| 2 polévkové lžíce sušeného droždí
| dvě třetiny šálku nízkotučného mléka
| půl šálku vody
| půl šálku medu
| 2 lžičky soli
| 2 ušlehaná vejce
| 1,5 šálku rozmixované dýně
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 šálky sekané cibule
| 2 lžíce čerstvého rozmarýnu
| 1 šálek slunečnicových semínek
Postup přípravy receptu Zimní dýňový bochník:
Ve velké míse smíchejte celozrnnou mouku a 3 šálky polohrubé mouky. V jiné větší míse smíchejte 3 šálky moučné směsi se sušeným droždím. Zahřejte mléko s vodou a medem a přilijte ke směsi mouky a droždí. Přidejte vejce a sůl. Metlami míchejte nejprve 30 sekund pozvolna a pak 3 minuty na rychlejší stupeň. Přidejte dýni, olej, cibuli, rozmarýn, slunečnicová semínka a zbytek moučné směsi. Důkladně promíchejte. Těsto vyklopte na pomoučenou desku. Míchejte 6-8 minut, dokud těsto není hladké a pružné. Podle potřeby přidejte mouku, aby se těsto nelepilo. Nechte kynout asi hodinu, pak těsto vyklopte na vál. Vyklopte a rozdělte na dvě poloviny. Nechte 10 minut odpočinout. Dvě bochníkové formy vymažte olejem a naplňte těstem. Přikryjte a nechte kynout na teplém místě ještě asi 50 minut. Bochníky pečte asi 30 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
Fotky receptu Zimní dýňový bochník:
Fotky vložil: tvackova1