300 g rýže (nejlépe typu basmati)
| 190 g sterilovaných červených paprik ve sladkokyselém nálevu
| 1 nakrájenou cibuli
| 700 ml zeleninového vývaru
| 2 lžíce olivového oleje
| špetka kurkumy nebo kari
Postup přípravy receptu Zlatá rýže:
Troubu předehřejte na 190 °C (elektrickou), 170 °C (horkovzdušnou). V hrnci, který lze i s pokličkou vložit do trouby, osmahněte na oleji cibulku, přisypte koření a rýži a promíchávejte, až se její zrnka obalí olejem. Rýži zalijte vývarem a přidejte papriky nakrájené na kostičky.
Hrnec přikrytý pokličkou vložte do předehřáté trouby a ponechte v ní 30 až 35 minut. Ve vypnuté troubě vydrží rýže ještě nejméně 15 minut teplá. Před podáváním promíchejte.
Fotky receptu Zlatá rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!