2 a 1/4 kg brambor, oloupaných a nakrájených na stejnoměrné kousky
| asi 300 g sádla nebo rostlinného oleje
| hrubou mořskou sůl
| případně pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Zlaté brambůrky:
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Brambory vložte do velkého hrnce s osolenou vodou a vařte je osm minut. Důkladně je slijte – pevně přidržte pokličku a na závěr celým hrncem ještě pořádně zatřeste. Díky tomu budou brambory na povrchu střapaté, a to zaručí křupavou kůrku.
2. Mezitím dejte sádlo nebo tuk do velkého a těžkého pekáče a nechte ho v troubě pořádně rozehřát. Opatrně do něj vkládejte brambory; ještě je poválejte, aby se dokonale omastily. Pečte 1 až 1 a 1⁄4 hodiny a jednou nebo dvakrát je otočte. 3. Až budou brambory pěkně křupavé a zevnitř měkké, vyjměte je. Před podáváním je důkladně posolte, případně opepřete.
Fotky receptu Zlaté brambůrky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!