Použité suroviny receptu Žloutkové věnečky se sádlem:
1/4 l vody
| 100 g vepřového sádla
| 160 g pol. mouky
| 1 špetku soli
| krém:
| 1 l mléka
| 4 balení vanilkového pudingu (prášku)
| 2 ks žloutků
| 100 g moučkového cukru
| 250 g másla
| rum
Postup přípravy receptu Žloutkové věnečky se sádlem:
Vodu uvedeme do varu, přidáme špetku soli a 100 g sádla. Pak vmícháme mouku a vaříme asi 4 min. Potom těsto necháme prochladnout a postupně zašleháváme vejce jedno podruhém. Těsto dáme do sáčku se širší trubičkou a stříkáme věnečky na plech. Pečeme 10 minut při 200°C a pak asi 20 min. při 180°C (na plech se může dát i hrneček s vodou). Ještě horké rozřízneme na půlky a vychladlé plníme žloutkovým krémem. Příprava krému: V menší části mléka rozmícháme žloutky a pudingový prášek a vlijeme vše za stálého míchání do vařícího mléka. Vaříme. Máslo utřeme s cukrem do pěny, vešleháme do téměř studeného žloutkovového krému a nakonec ochutíme rumem. Stříkáme pomocí sáčku na spodní část věnečků a pak přikryjem druhou půlkou.