![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tvarohový nanuk Míša: Kysanou smetanu v míse rozšleháme s cukrem a vanilkovými cukry. Přidáme tvaroh a vše dále řádně prošleháme.
Nalijeme do jakékoliv formy, formiček, přepravky od vajec-musí být řádně umytá a hlavně z u ... …více»
|
![]() |
28. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tvarohové kopečky s malinovou omáčkou: Želatinu dáme nabobtnat. Tvaroh, 125 g cukru a sůl promícháme metlou na šlehání.
Ušleháme si zvlášt bílky a smetanu. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a zamícháme do tvarohu. Postupně vmícháme šlehačku ... …více»
|
![]() |
28. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tiramisu s čajem a pomeranči: Čaj zalijeme vroucí vodou, necháme 5 min. louhovat a poté jej přecedíme. Jeden pomeranč omyjeme, osušíme a kůru z něj nastrouháme. Zbylé pomeranče oloupeme, nakrájíme na kousky a zachytíme šťávu. Smí ... …více»
|
![]() |
28. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tiramisu á la Rocher: Troubu předehřejeme na 175 °C. Vejce, 100 g cukru a horkou vodu ušleháme do pěny. Zapracujeme mouku s kypřícím práškem. Formu vymastíme a naplníme těstem. Pečeme asi 15 minut.
Piškot necháme vychla ... …více»
|
![]() |
28. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Timbala s jahodovou oblohou: Jahody omyjeme a necháme okapat. 150 g odložíme, zbytek rozmělníme a protřeme sítem.
Želatinu necháme nabobtnat, vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do pyré. Vymažeme 4 formičky, naplníme je trochou ... …více»
|
![]() |
28. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tartuffo z různých druhů zmrzliny: V horké vodní lázni ušleháme dotuha 3 žloutky s cukrem a medem. Přidáme silnou kávu a mícháme, až krém vychladne. Ušleháme dotuha smetanu a do krému jí přimícháme jen třetinu. Necháme 2 hod. mrazit. V ... …více»
|
![]() |
28. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tiramisu s kiwi: Ušleháme do pěny 3 žloutky s horkou vodou. Postupně přidáváme moučkový cukr. Z bílků a soli ušleháme sníh a položíme na ušlehané žloutky a navrch prosijeme mouku a solamyl s kypřícím práškem. Opatrně ... …více»
|
![]() |
27. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třešňový tvaroh se zmrzlinou : Třešně zbavíme stopek, propláchneme vodou a necháme je oschnout. Třešně vypeckujeme a rozmixujeme v mixéru.
Z citronu vymačkáme šťávu.
Polovinu třešňové hmoty smícháme s citronovou šťávou, cuk ... …více»
|
![]() |
27. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dezert s jahodami a vanilkou : Jahody očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky.
Žloutek a pudinkový prášek rozšleháme v mléce. Za stálého míchání vaříme 30 sekund. Potom přilejeme kondenzované mléko a rozmícháme ve směs ... …více»
|
![]() |
27. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mango s ovesnými vločkami: Ostrým nožem rozpůlíme manga těsně u pecky. Opatrně oloupeme a nakrájíme na kostky.
Na pánvi rozpustíme máslo a cukr, přidáme ovesné vločky a za stálého míchání je opékáme 4-5 minut dozlatova. Nechám ... …více»
|