Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
11. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Coppa al mascarpone: Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem (100 g) do pěny a bílky s cukrem (100 g) do sněhu. Sýr mascarpone po lžičkách přidáváme do žloutků a pomalu rozmícháváme (nejlépe rukou, ne ... …více»
|
11. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Smetanová kávová zmrzlina: Čerstvě umletou kávu dáme do 0,5 l horkého mléka, zakryjeme poklicí, necháme vychladnout a po 30 minutách přecedíme. V kotlíku dobře prošleháme žloutky s cukrem a vodou. Směs zalijeme kávovým mlékem a ... …více»
|
11. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Žluté broskve s vínem: Broskve omyjeme, krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky, nakrájíme na kousky a rozdělíme do 4 pohárů. Broskve posypeme cukrem, zalijeme vínem a necháme rozležet v lednici n ... …více»
|
11. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Slavnostní sherry krém: Žloutky, sůl, cukr a citronovou šťávu ušlehejte do pěny. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Vodu lehce vymačkejte a při mírné teplotě želatinu rozpusťte. Sejměte z plotny a smíchejte se sherry ... …více»
|
11. 02. 2008 Zmrzlina a poháry Žádné hodnocení
Příprava receptu Tvarohová pěna s ovocem: Z mléka, cukru, pudinkového prášku a Solamylu uvaříme pudink. Máslo a cukr utřeme, přidáme tvaroh, žloutek a studený pudink. Směs vyšleháme, až vznikne hladký krém. Přidáme kousky okapaných meruněk a ... …více»
|
11. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Tvarohový krém s jáhlami: Na suché pánvi lehce opražíme pistácie a necháme vychladnout. Ovoce přebereme a zbavíme stopek. V míse hladce utřeme tvaroh s jogurtem a citronovou šťávou. Vanilkový lusk podélně nakrojíme, rozevřeme ... …více»
|
11. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Nadýchaný jahodový sorbet: Na pánvi smíchejte vodu s cukrem. Na mírném plameni zahřívejte a nechte cukr rozpustit. Zahřejte na teplotu 110 stupňů Celsia, dokud se z cukru nevytvoří sirup. Nemáte-li teploměr, poznáte hotový siru ... …více»
|
11. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Blesková zmrzlina: Zmrazené ovoce rozmixujte, přidejte cukr nebo med (s medem bude zmrzlina jemnější) a citronovou šťávu. Postupně přidávejte kondenzované mléko a vše dobře umixujte. Dejte zmrazit do mrazničky.
Těsně ... …více»
|
11. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Kávový sýrový krém: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme se čtyřmi lžícemi cukru do mísy, prošleháme, přidáme krémový sýr a šleháme dále 5 minut.
Do menší misky dáme rum a rozpustnou kávu, vyšleh ... …více»
|
11. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Malinový tvaroh: Tvaroh, mléko a zavařeninu ušleháme a plníme do pohárů. Zdobíme curářským piškotem. ... ... ... …více»
|