Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
1. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Kaštanová pěna: Upečené a oloupané kaštany umeleme. Žloutky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté pěny. Přidáme nastrouhanou čokoládu, med, mleté kaštany a smetanu a dobře promícháme. Na závěr lehce vmícháme šleh ... …více»
|
1. 02. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Jahody Romanoff: Jahody opláchneme a necháme okapat. Potom odstraníme okvětí. V hlubší misce smícháme pomerančovou štávu s likérem a vložíme do ní jahody. Při pokojové teplotě je pak necháme 30 minut marinovat. ... .. ... …více»
|
31. 01. 2008 Zmrzlina a poháry Žádné hodnocení
Příprava receptu Ananasové pokušení: Ananas zbavíme stonku a oloupeme. Očka vyjmeme. Ananas podélně rozdělíme na čtvrtiny, tvrdé jádro uprostřed odstraníme. Čtvrtky ananasu vložíme na plochou zapékací mísu.
Bílky ušleháme do tuhého sně ... …více»
|
31. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Čokoládová zmrzlinová bomba: Mléko vlijte do hrnce, přidejte žloutky, cukr, špetku soli a skořici. Ve vodní lázni šlehejte metličkou a zahřívejte tak dlouho, až krém zhoustne. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte v krému. Kré ... …více»
|
31. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Jablkový tvarohový dezert: Jablka omyjeme a přepůlíme. Jednu půlku dáme stranou. Zbytek oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Přidáme citronovou šťávu, asi 3 minuty dusíme a dáme vychladit. Mezitím necháme n ... …více»
|
31. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Jahodový likér se zmrzlinou: Žloutky, cukr a vanilkový cukr ušlehejte do pěny. Šlehačku ušlehejte, zlehka vmíchejte vaječný krém, naplňte plochou formu a povrch uhlaďte. Zmrazte. Jahody omyjte, očistěte a nechte okapat. Pokapejte ... …více»
|
31. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Jahodovo-vanilková pěna: Opereme jahody a několik si odložíme na zdobení. Ostatní očistíme a přepůlíme. Posypeme je 1-2 lžícemi cukru a necháme trochu rozležet. Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi dozlatova. Z pánve je h ... …více»
|
31. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Alžírský krém: Mléko smícháme s cukrem a pudinkem a za stálého míchání uvaříme pudink. Za občasného promíchání necháme vychladit. Tvaroh rozmícháme s trochou mléka, žloutkem a cukrem dohladka. Vmícháme zchladlý pudi ... …více»
|
30. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Jemná čokoládová zmrzlina: Smetanu na šlehání ušleháme a dáme do lednice. Žloutky vyšleháme nad párou do husté pěny a rozpustíme v nich nastrouhanou čokoládu. Opatrně smícháme žloutkouvou pšnu s minerálkou a vmícháme šlehačku. ... …více»
|
30. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Kokosový opilý pohár: Strouhaný kokos promícháme se všemi přísadami, upravíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou a dáme na chvíli vychladit.
... ... ... …více»
|