10 vajec
| 200 g cukru
| 0,5 kg mascarpone
| 300 g malin
| 0,1 l malinové šťávy
| 150 g italských piškotů (Savoiarda)
Postup přípravy receptu Coppa al mascarpone:
Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem (100 g) do pěny a bílky s cukrem (100 g) do sněhu. Sýr mascarpone po lžičkách přidáváme do žloutků a pomalu rozmícháváme (nejlépe rukou, nepoužívat stroj), hmota nesmí mít hrudky. Poté pomalu smícháme se sněhem.
Italské piškoty namáčíme v malinách povařených v malinové šťávě.
Piškoty vyskládáme do obdélníkové formy a zaléváme krémem z mascarpone. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 4 hodiny. Při podávání posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Coppa al mascarpone:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!