Použité suroviny receptu Cappuccinový krém s vanilkou:
4 plátky želatiny
| 1 vanilkový lusk
| 250 ml silné černé kávy
| 3 žloutky
| 80 g cukru
| 200 ml smetany
| 4 mandlové sušenky
| kakao na posypání
Postup přípravy receptu Cappuccinový krém s vanilkou:
1. Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Dřeň i lusk vložíme do kávy a uvedeme do varu. Lusk vyjmeme a kávu necháme na mírném ohni.
2. Žloutky s cukrem a 6 lžícemi kávy ruční metlou elektrického šlehače ušleháme do pěny. Postupně zašleháme do zbylé kávy a šleháme až do zhoustnutí. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v krému.
3. Směs dáme do míry a v ledové vodě mícháme do vychladnutí. Smetanu ušleháme dopevna, 4 lžíce dáme stranou, zbytek vmícháme do krému. Cappuccinovým krémem naplníme 4 šálky a asi 3 hodiny chladíme. Podáváme se sušenkou, zbylou šlehačkou a posypané kakaem.
Fotky receptu Cappuccinový krém s vanilkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!