750 g čokolády na vaření
| 4 žloutky
| 30 g moučkového cukru
| 1 balení pomerančového aroma
| 400 ml smetany ke šlehání
| 100 g rozinek namočených do rumu
| 100 g sekaných lískových oříšků
| 250 g jahod
| 50 g sekaných pistácií
| 125 g jahodové šťávy
Postup přípravy receptu Čokoládový mražený krém:
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Žloutky s moučkovým cukrem a pomerančovým aromatem ušleháme do pěny v teplé vodní lázni. Zašleháme roztavenou čokoládu a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme dotuha, potom vmícháme rumové rozinky a 50 g sekaných oříšků. Čokoládový krém naplníme do 4 malých formiček (obsah asi 200 ml). Přikryté 6 hodin mrazíme.
Asi 30 min. před podáváním postavíme formičky nakrátko do horké vody. Jahody očistíme a omyjeme. Mražený krém vyklopíme na talíř, posypeme zbylými sekanými oříšky a pistáciemi.
Podáváme s jahodovou šťávou a rozpůlenými jahodami (včetně zelených okvětních lístků).
Fotky receptu Čokoládový mražený krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!