Postup přípravy receptu Tiramisu s čajem a pomeranči:
Čaj zalijeme vroucí vodou, necháme 5 min. louhovat a poté jej přecedíme. Jeden pomeranč omyjeme, osušíme a kůru z něj nastrouháme. Zbylé pomeranče oloupeme, nakrájíme na kousky a zachytíme šťávu. Smícháme nastrouhanou kůru, šťávu, likér, mascarpone, jogurt a moučkový cukr.
Namočíme želatinu, při nízké teplotě ji rozpustíme a vmícháme do krému. Na 20 min. uložíme do chladničky. Smetanu dotuha ušleháme a přidáme ji k želírovacímu krému.
Dno formy vyložíme sušenkami, pokropíme čajem a střídavě na sebe klademe ovoce, krém a sušenky. Vrchní vrstvu musí tvořit krém. Chladíme asi 4 hodiny a před podáváním posypeme kakaem.