Použité suroviny receptu Vanilková zmrzlina s třešněmi:
1 sklenice kompotovaných třešní
| 50 g cukru
| 40 ml třešňovice
| 50 g sekaných mandlí
| 4 plátky perníku
| 4 porce vanilkové zmrzliny
| 200 g smetany ke šlehání
| 1 citron-kůra
| lístky meduňky
Postup přípravy receptu Vanilková zmrzlina s třešněmi:
Třešně necháme dobře okapat na sítu. Vložíme do mísy, posypeme cukrem a zakapeme 20 ml třešňovice. Necháme stát nejméně 20 min.
Mandle opražíme na suché pánvi dozlatova. Čokoládový perník rozdrobíme na kousky, zakapeme zbývající třešňovicí a rozdělíme do 4 pohárů.
Do pohárů dále rozdělíme třešně a přidáme kopeček zrnrzliny.
Ušleháme polotuhou šlehačku, přilijeme do pohárů a posypeme praženými mandlemi. Citronovou kůru nakrájíme na tenké nudličky a poháry jimi ozdobíme. Přiložíme omyté a osušené lístky meduňky.
Fotky receptu Vanilková zmrzlina s třešněmi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!