6 plátků želatiny
| 1 vanilkový lusk
| 125 ml mléka
| 3 vejce
| 60 g cukru
| 125 ml bílého vína
| 100 ml smetany ke šlehání
| 500 g jahod
| pár lístků máty
Postup přípravy receptu Vinný krém s jahodami:
1. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Vanilkový lusk podélně nakrojíme a dřeň vyškrábeme. Dřeň i lusk vložíme do mléka a svaříme. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj 20 g cukru.
2. V horké vodní lázni utřeme žloutky se zbývajícím Cukrem. Přes síto přilijeme vanilkové mléko. Přidáme vymačkanou želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme. Krém přemístíme do studené vodní lázně a mícháme do vychladnutí. Přimícháme bílé víno. Na 20 - 30 minut vložíme do chladničky.
3. Ušleháme smetanu a vmícháme ji do želírujícího krému. Přimícháme bílkový sníh. Jahody dáme do pohárů spolu s vinným krémem a ozdobíme.
Fotky receptu Vinný krém s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!