1 kg vanilkové, citronové nebo čokoládové zmrzliny
| 100 g bílé čokolády
| 100 g hořké čokolády na vaření nebo čokoládavé polevy
Postup přípravy receptu Zmrzlina petits fours:
Zmrzlinu důkladně prochladíme. Nakrájíme na hranolky asi 3x4 cm.
Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni s pokrmovým tukem a polevu připravíme podle návodu. Necháme poněkud vychladnout. Poleva musí být ještě tekutá, nesmí však být teplá.
Pracovní plochu pokryjeme velkým archem pergamenového papíru. Kostky zmrzliny položíme na kuchyňskou mřížku a přelijeme z poloviny bílou a tmavou polevou. Ozdobíme dekoračními srdéčky a lístky, pistáciemi a obložíme višněmi. Až do podávání uchováváme v mrazničce.
Podáváme podlité višňovou šťávou nebo čokoládovou polevou. Zmrzlinu petits fours můžeme vyrobit do zásoby a uchovat v mrazničce.
Fotky receptu Zmrzlina petits fours:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!