Postup přípravy receptu Zmrzlina semifredo:
Nejprve si připravíme tzv. krokant.
Opražíme lískové oříšky. Do hrnce vložíme cukr krupice a vodu. Vytvoříme karamel. Občas zlehka promícháme. Opatrně přidáme oříšky, jednu minutu povaříme, promícháme – opatrně a ještě jednu minutu povaříme.
Vezmeme plech, pomažeme olivovým olejem a přelijeme krokantovou směsí. Rozhrneme tak, aby oříšky nebyly na sobě.
Chladíme asi 25 minut. Potom trochu rozmixujeme v mixeru.
Následuje příprava Semifreda:
Žloutky a cukr moučka šleháme dokud směs nezesvětlá. Přidáme vanilku (lusk podélně rozřízneme. Uvnitř jsou vanilková semínka, nožem seškrábneme a vložíme do mísy). Důkladně rozšleháme. Přidáme hustou smetanu a šleháme. Krém pomalu houstne.
Do bílků před šleháním přidáme špetku soli a ušleháme sníh.
Do směsi ze žloutků přidáme krokant (trochu si necháme na posypání), přidáme sníh a velmi lehce promícháme.
Směs nalijeme do mísy a vložíme, posypeme zbývajícím krokantem a dáme do mrazáku cca na 40 minut.