200 ml smetany ke šlehání
| 1 lžíce cukru
| 2 kopečky čokoládové vanilkové a jahodové zmrzliny
| 150 g čokoládových čoček
Postup přípravy receptu Zmrzlinová stonožka:
Smetanu dotuha ušleháme a přitom v ní rozpustíme cukr. Kopečky zmrzliny uspořádáme ve tvaru hada na mísu. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a nastříkáme ji po obvodu hada. Mezi kopečky zmrzliny vymáčkneme vždy proužek šlehačky.
Čokoládové čočky naklademe na šlehačku jako nožičky. První kopeček ozdobíme čokoládovými čočkami (oči) a puntíkem šlehačky (nos).
Před podáváním můžeme stonožku uložit na 30 minut do mrazničky.
Fotky receptu Zmrzlinová stonožka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!