1/2 citronu
| 140 g cukru
| 2 vejce
| 350 g hladké mouky
| 140 g Hery
| 1/2 prdop
| krém
| 100 g ořechů
| 250 g tuku
| 250 g cukru
| 4 vejce
| rum
| čokoládová poleva
| ořechová jádra
Postup přípravy receptu Zvolenské košíčky:
Z hery, cukru, mouky, vajíček, nastrouhané kůry z citronu a prášku do pečiva uděláme těsto a necháme v chladu asi 1 hodinu odpočinout.
Poté těsto velmi tence plníme do formiček košíčků a upečeme. Vyklopíme z formiček a po vychladnutí naplníme košíčky krémem.
Na krém uvaříme vejce s cukrem (ne ve vodní lázni) na hustou kaši. Rozmícháme si tuk a spojíme s vychladlou kaší. Přidáme mleté ořechy a rum, vše dobře smísíme.