2 ks šalotka
| dle potřeby: olej
| 200 g lišky
| 150 ml smetana
| 3 lžíce ricotta
| dle chuti: pepř mletý, česnek a sůl
| dle potřeby: šťáva citronová
| 4 ks řízek kuřecí
| 1 svazek bazalka
Postup přípravy receptu Bazalková prsíčka:
Šalotku a česnek najemno posekáme, polovičku cibule a česneku promícháme s bazalkou a ricottou a tuto hmotu opatrně vložíme mezi maso a kůži, upevníme párátky a řízky osolíme a opepříme. Maso opékáme na tuku z obou stran asi 4 minuty a potom ho udržujeme v teple. Zbylou cibuli opečeme na výpeku, přidáme okapané konzervované lišky a chviličku opékáme. Potom podlijeme smetanou, povaříme, osolíme a opepříme, přidáme trochu citronové šťávy. Maso na talíři polijeme omáčkou s liškami a podáváme s brambory.
Fotky receptu Bazalková prsíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!