Použité suroviny receptu Vepřové koleno s cibulí na tymiánu:
1 střední koleno
| 300 ml červeného vína
| 3 lžíce olivového oleje
| 4 snítky tymiánu
| 4 velké cibule
| velká hrst čerstvě nasekané petrželky
| sůl
Postup přípravy receptu Vepřové koleno s cibulí na tymiánu:
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Koleno osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji (cca 8 minut). Poté jej přendáme na velký talíř. Do kastrolu vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli a smažíme na oleji asi 10 minut. Vsypeme většinu rozdrobeného tymiánu a pečeme ještě asi minutu. Maso položíme na cibuli a zalijeme vínem. Přikryjeme poklicí, vložíme do trouby a pečeme asi 3 hodiny, dokud maso nezkřehne. Těsně před podáváním jej posypeme zbylým tymiánem a nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Vepřové koleno s cibulí na tymiánu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!