Použité suroviny receptu Bleskové kuřátko nadívané zelenou nádivkou:
4 malá kuřecí prsa bez kůže a kostí
| 140 g zmraženého posekaného špenátu
| 1 zelená šalotka posekaná
| 4 lžíce parmesánského sýra
| 2 tlusté plátky slaniny nakrájené napříč na 7 mm proužky
| 2 lžíce octa z červeného vína
| 2 lžíce másla
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Bleskové kuřátko nadívané zelenou nádivkou:
Na rozehřáté pánvi opražit slaninu vyjmout ji a uschovat tuk. V míse smíchat špenát se sýrem, solí a pepřem a přidat slaninu. Osolit a opepřit natenko naklepané maso a potřít ho nádivkou. Přeložit maso a zajistit ho párátky. Na hodně rozehřátém tuku ze slaniny osmažit narychlo (asi 3min. na každé straně) plátky masa a jednou je během smažení otočit. Přendat je na servírovací mísu a udržovat je teplé. Na pánev nalít ocet a míchat ho po 1/2 min. Sundat s ohně a naklánějíc pánví přidat máslo, až se rozpustí. Podávat vše horké, polité omáčkou z pánve.