Použité suroviny receptu Brambory zapečené s masem:
1 kg brambor
| 3 ks cibule
| 250 g mletého hovězího masa
| 80 g másla
| 4 lžíce rajčatového protlaku
| špetka sůl, pepř
| 2 šálky vývaru
Postup přípravy receptu Brambory zapečené s masem:
Oškrábané brambory nakrájíme na tenké plátky: Cibuli přepůlíme a nakrájíme na tenké půlkroužky. Zapékací mísu silně vymastíme a vrstvíme do ní brambory s cibulí, každou vrstvu prosolíme, posypeme osoleným opepřeným masem. Vložíme do předehřáté trouby, zalijeme rajčatovým protlakem zředěným vývarem a pečeme najdříve přiklopené, pak odklopíme, povrch pokapeme máslem a dopečeme.
Fotky receptu Brambory zapečené s masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!