Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.04. 2018
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Domácí sulc

fotka Domácí sulc
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu Domácí sulc:

1,5 kg vepřové koleno  |  bobkový list  |  směs koření „Zabijačková“  |  sůl  | 1 cibule  | 5 okurek  | 1 mrkev  | 5 vajec  |  ocet  |  krystalový cukr  |  pepř  |  želatina (cca 40 – 60 g /na 2 litry vývaru)

Postup přípravy receptu Domácí sulc:

Vepřové koleno (cca 1,5 kg) opálíme nad plamenem a ostrým nožem očistíme kůži. Ve 2 l vody uvaříme spolu s 2 bobkovými listy, 2 lžičkami směsi koření „Zabijačková“ a 2 lžičkami soli do měkka (v tlakovém hrnci cca 45 minut). Mezitím si připravíme :

1 větší cibuli (nakrájíme hodně nahrubo)

asi 5 středně velkých nakládaných okurek (nakrájíme na kolečka)

1 středně velkou mrkev ( nakrájíme na kolečka a krátce povaříme – cca 5 minut, do změknutí)

5 vajec (uvaříme natvrdo a pokrájíme na kolečka)

ocet, cukr, pepř, sůl , želatinu (cca 40 – 60 g) a keramické nebo skleněné mističky či zavařovací sklenice na sulc (vypláchneme studenou vodou).

Vývar přecedíme, maso vykostíme a do vývaru nakrájíme na kostičky to, co chceme v sulcu mít (maso libové, tučné nebo i kůži).

Vývar s nakrájeným masem přivedeme k varu (již nevaříme) a přidáme připravené ingredience – cibuli, okurky, mrkev, 7 – 10 lžiček krystalového cukru, 4 – 6 lžic octa a 1 lžičku černého mletého pepře (chuť vývaru musí být hodně výrazná : sladko-kyselo-slano-pepřová, protože po ztuhnutí sulc z chuti hodně ztratí.) V případě potřeby dosolíme a dochutíme. Na závěr přidáme želatinu , dobře promícháme a odstavíme z ohně.

Ještě horké plníme pomocí naběračky do připravených mističek, do kterých jsme na dno rovnoměrně naskládali uvařená a nakrájená vajíčka. V chladnu necháme ztuhnout do druhého dne.

Podáváme s tmavým chlebem ( popřípadě cibulkou, octem a pepřem ).


Fotky receptu Domácí sulc:

Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Fotky vložil: Vlamape,martikam,katyakaty,kozaroza,evabel 
Hodnocení receptu Domácí sulc
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !