Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.04. 2018
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Drůbež na rozmarýnu a tymiánu

fotka Drůbež na rozmarýnu a tymiánu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Drůbež na rozmarýnu a tymiánu:

2 lžíce palmový olej  | 1 lžička mletá sladká paprika  |  2 ks jarní cibulka  | 1 ks kuře (jiná drůbež)  | 2 lžičky dijonská hořčice  | 1 lžička harísa (chilli koření)  | dle chuti: hrubá sůl  | 2 větvičky rozmarýn  | 1/2 lžičky mletý černý pepř  | 5 lžic rostlinný olej  | 2 lžičky majoránka  | 1/2 lžičky granulovaný česnek  | 6 větviček tymián

Postup přípravy receptu Drůbež na rozmarýnu a tymiánu:

Tymián a rozmarýn omyjeme a opatrně osušíme. Do misky otrháme 3 větvičky tymiánu. Přidáme mletou papriku, česnek, pepř, majoránku, harísu nebo chilli, olej a hořčici. Vše důkladně smícháme a podle chuti osolíme.

Kuře nebo kachnu podle potřeby očistíme, nasolíme zevnitř a potřeme připravenou pastou. Cibulky očistíme a vložíme spolu se zbylým tymiánem a rozmarýnem do drůbeže.

Drůbež vložíme na pekáč, přelijeme 1 dl vody a pečeme v troubě na "h" 2 hodiny. Poté potřeme drůbež palmovým olejem, teplotu zvýšíme na 180°C a za občasného obracení a podlévání pečeme do změknutí. Nakonec zvýšíme teplotu na 250°C a z obou stran necháme vypéct kůrčičku.

Podáváme se zelím a knedlíkem, s rýží či bramborem. Záleží na chuti. Možné je vše.

Samozřejmě čas na pečení lze upravit - podstatně zkrátil, ale máme raději delší dobu zpracování za podmínky, že se drůbež nevysuší.



Fotky receptu Drůbež na rozmarýnu a tymiánu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Drůbež na rozmarýnu a tymiánu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !