Použité suroviny receptu Dušené jehněčí s novými bramborami a sušenými rajčaty:
600 g jehněčí kýty bez kosti
| 400 g nových oloupaných brambor
| 100 g olivového oleje
| 4 stroužky česneku
| 2 ks větší cibule
| 350 ml suchého červeného vína
| 150 g sušených italských rajčat
| sůl, pepř, tymian
Postup přípravy receptu Dušené jehněčí s novými bramborami a sušenými rajčaty:
Cibuli pokrájíme nahrubo a zpěníme na olivovém oleji. Vykoštěnou a odblaněnou jehněčí kýtu nakrájíme na kostky, osolíme opepříme a společně s utřeným česnekem restujeme s cibulí do červena. Podlijeme polovinou vína a dusíme cca 40 min.
Pak přidáme tymián, brambory, rajčata a zbytek červeného vína. Po cca 20 min je pokrm hotový.
Podává se horký na předem ohřátý talíř s bílým francouzským chlebem.
Fotky receptu Dušené jehněčí s novými bramborami a sušenými rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!