Postup přípravy receptu Dušené roštěnky s cibulkou a mrkví :
Roštěnky naklepeme, osolíme a opepříme.
Do tlakového hrnce dáme tolik oleje, aby bylo zakryté dno.
Nakrájíme cibuli na půlplátky a mrkev na kolečka. Na oleji osmažíme cibulku dorůžova, a postupně přidáváme roštěnky tím způsobem, že ji vždy dáme na olej, necháme zatáhnout(asi 10 sekund)a obrátíme, zase necháme zatáhnout a dáme stranou - v hrnci, ne mimo něj. Na uvolněném místě obracíme všechny roštěnky tímtéž stylem.
Podlijeme vodou, nasypeme k nim mrkev, zalijeme vodou tak, aby byli potopené a zavřeme tlakový hrnec. Roštěnky vaříme asi 1 hodinu.
Poté víko sundáme a dochutíme pepřem a podravkou. Zase zakryjeme a uvaříme si rýži. Zalijeme šťávou z nich a posypeme vydušenou cibulí a mrkví.