Postup přípravy receptu Dušený králík se švestkami:
Králíka vykostíme, osolíme a rozdělíme na menší kousky, které obalíme do slaniny a narovnáme do misky. Zalijeme je vínem a octem. Přidáme švestky a koření, zakryjeme a necháme v lednici do druhého dne marinovat.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm králičí kosti. Přidáme najemno pokrájenou cibuli a orestujeme ji. Ve výpeku orestujeme balíčky masa a naskládáme je na pekáč, nebo do zapékací misky. Přidáme marinované švestky, podlijeme polovinou marinády a dáme zakryté dusit při teplotě 160 stupňů Celsia na 40 minut.
Kosti a cibuli v pánvi zalijeme zbylou marinádou a necháme vařit, dokud se nevypaří téměř všechna tekutina. Kosti vyndáme, vmícháme zavařeninu, zaprášíme moukou, rozředíme vodou a 15 minut povaříme. Nakonec ji přecedíme na téměř měkké maso a králíka dopečeme.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.