Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Hamburské vepřové koleno

fotka Hamburské vepřové koleno
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Hamburské vepřové koleno:

náplň:  | 150g steril. okurek  | 1kg vepřového kolena  | 200g šunky  |  omáčka:  | 900ml vody  | 1 citron  | 50g slaniny  | 500g mléka  | 50g octu  | 100g smetany ke šlehání (215g)  |  nové koření, celý pepř  | 50g hořčice  |  sůl, tymián  | 150g másla  | 20g cukru  | 100g cibule  | 100g hl. mouky  | 150g kořenové zeleniny  |  bobkový list

Postup přípravy receptu Hamburské vepřové koleno:

Opracované, umyté, osušené koleno, stehno nebo jiné vepřové maso prošpikujeme polovinou šunky a kyselých okurek a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky.
V kastrolu rozehřejeme poloviční dávku tuku a krátce v něm osmažíme slaninu. Přidáme zeleninu a společně osmahneme. Do základu vložíme připravené maso, přidáme nové koření, černý pepř, bobkový list, tymián a citron. Orestujeme. Maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vroucí vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vroucí vodou.
Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme jíškou připravenou z tuku a prosáté hladké mouky. Omáčku rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a rozšleháme metličkou. Omáčku vaříme za občasného míchání asi 1 hodinu. V průběhu vaření přiléváme do omáčku mléko a nakonec ji zjemníme smetanou.
Uvařenou omáčku přecedíme přes husté sítko do čistého hrnce a ještě krátce povaříme. Druhou polovinu dávky šunky a okurek nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do omáčky nebo do hotových porcí jídla.
Hamburské vepřové koleno nakrájíme přes vlákno. Podáváme jej s houskovými knedlíky a přeléváme hamburskou omáčkou.


Fotky receptu Hamburské vepřové koleno:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hamburské vepřové koleno
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !