Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 18.07. 2018
Dnes má svátek Drahomíra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Holandské masové kuličky Bietterballen

fotka Holandské masové kuličky Bietterballen
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Holandské masové kuličky Bietterballen :

500 g hovězího masa  | 200 g másla  | 50 g mouky  | 3 kostky hovězího bujónu  | špetka muškátového oříšku  | 3 dl vlažné vody  | 2 vejce  |  strouhanka

Postup přípravy receptu Holandské masové kuličky Bietterballen :

Hovězí maso nakrájejte na malé kostičky (cca 3 cm). V hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo. Po chvíli do hrnce přidejte nakrájené kostičky masa, kostky bujónu a zalijte vodou. Hrnec přikryjte poklicí a vše nechejte povařit cca 3 hodiny na mírném ohni. Poté maso vyjměte a pokrájejte na jemno. Odděleně si připravte další doplněk - v šálku teplé vody rozmíchejte mouku a vzniklou kaši přidejte do hrnce a dobře promíchejte. Masové těsto, které získáte, je základem bitterballen, můžete jej ještě dle Vašeho uvážení dochutit muškátovým oříškem či další kostkou bujónu. Těsto poté nechejte den stát v chladu. Po cca 24 hodinách přichází nejdůležitější krok, tedy formování kuliček. Nejprve si na obalení kuliček v trojobalu připravte tradiční suroviny: dvě rozšlehaná vejce, mouku a strouhanku. V mouce si nejprve namočte prsty, aby se Vám těsto nelepilo na ruce, a začněte s formováním kuliček (cca 2,5 - 3 cm v průměru). Ty nejprve pečlivě obalte ve strouhance, poté ve vejci a následně znovu ve strouhance. Obalené kuličky nechejte cca 30 minut stát a poté smažte ponořené do rozpáleného oleje cca 3-4 minuty. Podávejte teplé, s pikantní hořčicí. Ideální ke studenému pivu.
Doba přípravy:28 hodin


Fotky receptu Holandské masové kuličky Bietterballen :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Holandské masové kuličky Bietterballen
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !