Použité suroviny receptu Hovězí kýta v zeleninové omáčce:
400 g hovězí kýty
| 400 ml vývaru
| 4 lžíce raj. protlaku
| 3 lžíce steril. hrášku
| 2 lžíce zakys. smetany
| 1 lžička ml. papriky
| hrst petrželky
| 1 velká cibule
| sůl a pepř
| cukr a citr. šťíva
| olej
Postup přípravy receptu Hovězí kýta v zeleninové omáčce:
Kýtu nakrájíme na hranolky. Zakapeme citrónovou šťávou, olejem a necháme asi 2 hodiny rozležet v chladu.
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Zelenou petrželku usekáme najemno.
Na oleji zprudka orestujeme ze všech stran hranolky hovězího masa. Maso vyjmeme a teprve nyní osolíme a opepříme. Na výpeku necháme zpěnit cibuli a červenou papriku. Vmícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Necháme chvíli podusit, vsypeme usekanou petrželku a vložíme hranolky hovězího masa. Dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Na závěr omáčku s hovězími hranolky zjemníme zakysanou smetanou, vmícháme okapaný zelený hrášek, podle potřeby přisolíme a přisladíme. Již nevaříme.
Fotky receptu Hovězí kýta v zeleninové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!