600 g hovězí svíčková nebo roštěnec
| 1 ks cibule
| 2 lžíce olej
| 4 ks zelená paprika
| 1 ks vejce
| 2 ks česnek - stroužky
| 1 lžíce sójová omáčka
| 2 lžíce solamyl
| 2 lžíce voda
| sůl podle chuti
| voda na podlití
Postup přípravy receptu Hovězí maso po čínsku:
Omyté hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s vejcem, solí a solamylem rozpuštěným ve dvou lžících vody. Směs důkladně promícháme a na rozpáleném oleji prudce opékáme.
Mícháme, až se nudličky masa přestanou slepovat. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, na kolečka nakrájenou cibuli, utřený česnek a sójovou omáčku. Mírně podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme pod poklicí doměkka.
Hovězí maso po čínsku podáváme s rýží nebo s hranolky.
Fotky receptu Hovězí maso po čínsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!