Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hovězí maso Wellington

fotka Hovězí maso Wellington
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Hovězí maso Wellington:

300 g mraženého lístkového těsta  | 1 kg hovězí roštěnky  | 2 lžíce oleje  | 150 g prorostlé slaniny  | 1 svazek mladé cibulky  | 300 g žampiónů  | 20 g másla  | 1 svazek petrželky  | 1 stroužek česneku  |  sůl  |  pepř  | l vejce  | trochu mléka

Postup přípravy receptu Hovězí maso Wellington:

Lístkové těsto necháme rozmrazit, mezitím maso omyjeme, osušíme, popřípadě odstraníme tučné části. Na sporáku rozpálíme pánev s olejem a necháme na něm maso zprudka opéci po všech stranách (asi 10 minut). Potom maso zabalíme do alobalu a necháme odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu a cibuli podusíme, žampióny očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a s máslem také podusíme. Petržel omyjeme, osušíme, zbavíme stonků a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Maso vyndáme z alobalu a posypeme solí a pepřem. Ke slanině s cibulí přidáme žampióny, petrželku, česnek a dochutíme soli a pepřem. Oddělíme žloutek od bílku. Lístkové těsto rozválíme do čtverce tak velkého, aby se do ně dalo zabalit maso i s náplní. Okraje těsta potřeme bílkem. Část náplně dáme doprostřed těsta, maso položíme na ni a druhou část náplně položíme na maso. Vše zabalíme do lístkového těsta a okraje pevně přitiskneme. Aby pára mohla při pečení unikat, nařízneme v těstě několik otvorů. Plech vypláchneme studenou vodou a položíme na něj těsto s masem spojenými okraji dolu. Žloutek rozkvedláme s mlékem a potřeme jím povrch těsta. Pečeme, dokud těsto pěkně nezezlátne. Příloha: zelený hrášek nebo chřest.


Fotky receptu Hovězí maso Wellington:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí maso Wellington
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !