Použité suroviny receptu Hovězí pečeně na jalovci a pivu:
400 g zadního hovězího masa
| 50 g slaniny
| 100 g cibule
| jalovec
| pepř
| sůl
| 2 lžíce oleje
| 500 ml tmavého piva
| 1 lžíce hořčice
| chléb
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně na jalovci a pivu:
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalijeme pivem, vmícháme hořčici, vrátíme maso a přidáme koření.
Pečeme v troubě pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. Šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým tmavým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom přecedíme a dochutíme. Vychladlou pečeni nakrájíme na porce, plátky vložíme do omáčky a prohřejeme.
Fotky receptu Hovězí pečeně na jalovci a pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!