Použité suroviny receptu Hovězí pečeně na způsob zvěřiny:
1 000 g hovězí plece
| 100 g slaniny
| sůl
| 150 g kořenové zeleniny
| 1 cibule
| 50 g tuku
| 8 zrnek pepře
| 6 zrnek nového koření
| hrst lístečků čerstvého tymiánu
| vývar na podlévání
| hrst lístečků čerstvého rozmarýnu
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně na způsob zvěřiny:
Maso opláchneme a osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a pečeni jí prošpikujeme. Maso ze všech stran osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a jemně usekáme. V pekáčku rozehřejeme tuk a maso na něm rychle po všech stranách opečeme. Pak pečeni vyjmeme a ve výpeku krátce orestujeme cibuli s pokrájenou kořenovou zeleninou. Navrch orestované zeleniny položíme hovězí. Přidáme pepř, nové koření a bylinky. Vše podlijeme vývarem, přiklopíme a vložíme do trouby. Když je hovězí pečeně poloměkká, pekáček odklopíme a maso dopečeme.
Fotky receptu Hovězí pečeně na způsob zvěřiny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!