Postup přípravy receptu Hovězí pečeně v sýru:
Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Rozmarýn, tymián, sůl, pepř a česnek roztlučeme a touto směsí důkladně potřeme očištěné hovězí maso. Necháme na chladném místě odležet. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji naložené maso po všech stranách osmahneme. Přidáme nakrájenou anglickou slaninu, jemně nakrájenou cibulku, mrkev, petržel, celer a dál opékáme. Potom vše podlijeme červeným vínem a trochou vody. Přidáme bobkový list a posekanou zelenou petrželku, přivedeme k varu a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě hodinu a půl. Mezitím si připravíme křupavý obal. V hrnci dohladka umícháme hladkou mouku a mléko. Za stálého míchání uvedeme do varu. Přidáme hrudku másla a odstavíme. Vmícháme vejce, přidáme strouhaný parmazán, strouhanku, osolíme, opeříme a přidáme strouhaný muškátový oříšek. Maso vyjmeme a položíme ho na vymaštěný plech. Výpek přecedíme a dáme ho stanou. Povrch masa potřeme připravenou sýrovou směsí a pokapeme rozpuštěným máslem. Takto upravené maso dáme do rozpálené trouby na deset minut zapéct. Přeceděný výpek uvedeme do varu a zahustíme světlou jíškou z hladké mouky a másla. Dobře rozmícháme, ochutíme pepřem a solí a zjemníme zakysanou smetanou. Ještě jednou krátce povaříme. Pečeni upravíme na předehřátou mísu a omáčku podáváme zvlášť. Příloha-brambory.